Müzik

Bandista

Bandista

Bandista, 2006’da İstanbul’da kurulan Django, Reggae, Ska, Dub, Bratsch, Afro-Beat ve Anadolu müziğini harmanlayan protest müzik grubudur. Kuruluşunun ardından albümlerini internette “Copyleft” olarak yayınlayarak adını duyurdu.

Müziği kollektif bir çaba olarak tanımladığı için grup üyelerinin ismini vermemektedir, ama grup üyelerinin yedi kişi olduğu bilinmektedir. 2008’de Rock-A(lternatif) festivalinde ilk hamlesini yaptı. 2009’da Paşanın Başucu Şarkıları ve De Te Fabula Narratur albümlerini yayınladı. 2010’da Dikkat Askersiz Bölge ve Şu Anda! Şimdi! albümlerini yayınladı. 2011’de Daima adlı albümünü yayınladı. Bütün albümlerini kendi web sitesinden copyleft lisansı ile ücretsiz yayınlamıştır. Her albümünün indirme bağlantısında “Çoğaltınız! dağıtınız!” yazmaktadır.

Kendi ürettiği eserlerin yanı sıra bilinen devrimci marş ve şarkıları da kendi tarzıyla yeniden yorumlamıştır. Bandista kendi performanslarını her Bandista performansı öfke ve coşkuyla harmanlanmış durumcu bir deneydir şeklinde tanımlamıştır.

Diskografi:
De Te Fabula Narratur (2009)
Paşanın Başucu Şarkıları (2009)
Şu Anda! Şimdi! (2010)
Dikkat Askersiz Bölge (2010)
Daima! (2011)
Sokak Meydan Gece (2012)
Sınırsız Ulussuz Sürgünsüz (2012)

Bir Yorum Yap

Yorumlar

Bir yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı