Ali Emir Tapan, Kusursuz Gün
Ali Emir Tapan‘ın yeni çalışmalarından oluşan küratörlüğünde gerçekleşecek olan ‘Kusursuz Gün / Perfect Day’ başlıklı kişisel sergiye 22 Şubat – 23 Mart tarihleri arasında Galerist ev sahipliği yapıyor
Sanatçı, son iki yılda ürettiği fotoğraf ve video çalışmalarının yanı sıra heykel ve desenlerinin de yer alacağı Galerist’teki ilk kişisel sergisinde geçici bir kusursuzluk anı fikriyle oynuyor.
Ali Emir Tapan, sergide eserlerin yapım sürecindeki şiddetin sonucunda ortaya çıkan zerafet nesnelerini izleyiciye sunuyor. Nesnelerinin saf güzelliklerinin ardında sanatçının kompleks ve kendi içinde yabancı bir rasyonelliğe sahip fikirlerinin izlerine rastlamak mümkün. Eserleri, bildiğimiz şekliyle fiziksel hayatı, mistik ve şiirsel bir varoluş formuna dönüştüren temsiller içeriyor.
