Sinema

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino, ABD’li film yönetmeni, oyuncu ve Oscar ödüllü senaristtir. 1990’ların başında doğrusal olmayan öykü akışını, diyalogları ve kanlı şiddet sahnelerini cesurca kullanmasıyla kısa sürede ünlenen Tarantino, bilinen Amerikan film klişelerine yeni bir soluk getirmiştir.

1990’lardaki bağımsız sinema kuşağının genç yönetmenleri arasında en tanınmış olanıdır. Quentin Tarantino hem popüler hem de art-house sineması hakkında ansiklopedik bilgiye sahip, ağzı çok laf yapan ve son moda konuları takip eden bir hipster olarak tanınır.

Filmografi:
Yönetmen olarak
My Best Friend’s Birthday (1987)
Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs) (1992)
Ucuz Roman (Pulp Fiction) (1994)
ER (1995) 1. Sezon; 24. Bölüm: “Motherhood”
Dört Oda (Four Rooms) (“The Man from Hollywood” kısmı) (1995)
Jackie Brown (1997)
Kill Bill (Vol. 1 (2003) ve Vol. 2 (2004))
Sin City (2005) (Konuk yönetmen)
CSI: Crime Scene Investigation (2005) ‘”Grave Danger: Vols. I & II” (Konuk yönetmen)
Grindhouse (“Death Proof” kısmı) (2007)
Soysuzlar Çetesi (Inglorious Basterds) (2009)

Senarist/yazar olarak :
My Best Friend’s Birthday (1987)
Past Midnight (1992) (adı geçmiyor – yeniden yazım)
Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs) (1992)
Çılgın Romantik (1993)
Ucuz Roman (Pulp Fiction) (1994)
Katil Doğanlar (Natural Born Killers) (1994) (Öykü, orijinal taslağın yazarı)
It’s Pat (1994) (adı geçmiyor – yeniden yazım)
Crimson Tide (1995) (adı geçmiyor – yeniden yazım)
Dört Oda (Four Rooms) (“The Man from Hollywood” kısmı) (1995)
Gün Batımından Şafağa (From Dusk Till Dawn) (1996)
Curdled (1996) (adı geçmiyor – Gecko kardeşler hakkındaki haber)
Jackie Brown (1997)
Kill Bill (Vol. 1 (2003) ve Vol. 2 (2004))
CSI: Crime Scene Investigation (2005) ‘”Grave Danger: Vols. I & II” (Senaryo yazarı)
Hostel (2006) (adı geçmiyor – yeniden yazım)
Grindhouse (“Death Proof” kısmı) (2006)
Soysuzlar Çetesi (Inglorious Basterds) (2009)

Yukarı
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu